miercuri, 24 noiembrie 2010

Luna a opta

saptamanile 32 - 35
In penultima luna de sarcina, inca ma pot bucura in tihna de fiecare moment al sarcinii . Sunt foarte preocupata si emotionata de mult asteptatul eveniment: nasterea copilului nostru. Imi place foarte mult jocul de-a ghicitul - ce este umflatura asta a bebelusului - ( umeri, coate, fundulet) pentru ca ma distreaza, dar stiu ca nu este cel mai exact mod de a determina pozitia copilului.
Inca nu stiu cum voi naste... daca va fi natural, daca va fi cezariana, desi, d-na doctor mi-a recomandat sa nasc prin cezariana, deoarece copilul e mare si oricum va mai lua in greutate pana la termen. Probabil imi va spune la urmatorul control de saptamana viitoare, pentru ca voi intra in 36 de saptamani de sarcina. Din cate am mai citit stiu ca astazi, cezarienele sunt aproape la fel de sigure ca si nasterile vaginale, pentru mama, iar in nasterile dificile, cand exista suferinta fetala, adesea ele sunt cele mai sigure optiuni pentru bebelus. De multe ori, nasterile prin cezariana nu difera de cele pe cale vaginala, desi bebelusii cezarienilor arata mai bine initial. Deoarece ei nu trebuie sa se potriveasca intr-un pelvis ingust, ei deseori sosesc pe lume cu capul rotund si nu ascutit, ca bebelusii nascuti vaginal. Scorurile Apgar, care definesc starea nou-nascutului la unul si 5 minute dupa nstere, sunt comparabile la bebelusii nascuti vaginal, cu aceia nascuti prin cazariana. Cu toate astea, totusi, mi-as dori sa nasc natural. Dar daca nu se va putea, voi fi de acord cu recomandarea d-nei doctor, atat pentru siguranta copilului, cat si a mea.
In luna a opta am fost la doua controale. Unul a fost la d-na doctor, la 32 saptamani de sarcina, copilul cantarind 1900 g. Mi-a mai dat de facut niste analize, rezultatele fiind bune. Al doilea control a fost la Iasi, morfologia fetala de trimestru III (se face intre 32 si 34 saptamani). Concluziile morfologiei au fost: sarcina monofetala 33 sa si 5 zile, greutate fetala estimata 2246 g, prezentatie craniana, morfologie si biometrie fetale in limite normale, placenta cu insertie antero-lateral stanga grad II, lichid amniotic in exces, data probabila a nasterii: 29.12.2010. Deci, toare bune pana acum si sper ca si de acum incolo sa fie la fel, totul sa fie bine, sa duc sarcina cu bine pana la capat si sa avem un copil sanatos.
Nu cred ca am spus pana acum, copilasul se va numi Adrian-Stefan. Este dorinta sotului de a avea copilul doua nume. Asa ca, de dragul lui, voi fi de acord cu el.
Bagajul de maternitate in mare parte e facut, mai trebuie sa mai iau cateva lucruri si gata. Poate sa fie pus la indemana si gata de a fi luat cand va fi sa nasc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu